[14-08-2007]

Klaar voor de toekomst met Zakelijk Glas van KPN

Natuurlijk zorgt u ervoor dat uw bedrijf goed bereikbaar is. Fysiek, telefonisch én digitaal via e-mail en internet. Met software die steeds meer eisen stelt en bestanden die steeds 'zwaarder' worden. En met de komst van nieuwe mogelijkheden, zoals bellen via internet en camerabeveiliging, zal ook uw behoefte aan bandbreedte en snelheid de komende jaren enorm toenemen. Met Zakelijk Glas van KPN sluit u uw bedrijf aan op een supersnel en toekomstvast 'alles-in-één-netwerk'.

Basis voor groei en innovatie
Zakelijk Glas van KPNDe behoefte aan bandbreedte neemt in het hele bedrijfsleven explosief toe. Dat komt omdat internet steeds meer mogelijkheden biedt en doordat het gebruik ervan ook steeds 'normaler' wordt voor steeds meer mensen. Met Zakelijk Glas van KPN bent u in één keer voorbereid op toekomstige ontwikkelingen en kunt u bovendien direct profiteren van innovatieve en voordelige oplossingen, zoals bellen over glas, collectieve camerabeveiliging en de diensten van Software Online.

Klein kabeltje, grote mogelijkheden
Bij glasvezel worden de datasignalen in de vorm van licht getransporteerd. Dat gaat razendsnel (lichtsnelheid) en er treedt nauwelijks signaalverlies op. Daardoor zijn hoge snelheden mogelijk en kunnen bovendien meerdere diensten over één aansluiting lopen, zonder dat ze elkaar 'in de weg zitten' en er dus vertraging optreedt. Daardoor kan ook de bandbreedte per dienst gegarandeerd worden. Omdat er geen sprake is van storing door andere netwerken (interferentie) en glasvezel niet 'afluisterbaar' is, bent u altijd verzekerd van veiligheid en hoogwaardige kwaliteit. Wat betreft snelheid en bandbreedte kunt u glasvezel vergelijken met een dikke pijplijn. In het echt is het echter een verrassend dunne kabel. Maar wel met enorme mogelijkheden. Over Zakelijk Glas kunt u namelijk probleemloos veel data tegelijk met hoge snelheid versturen: symmetrisch, dus uploaden en downloaden gaat even snel. Het maakt daarbij niet uit om welk type data het gaat. Over glasvezel verstuurt u net zo makkelijk een e-mail of een PowerPoint-presentatie als videobeelden of spraak (telefonie). Dat levert veel nieuwe mogelijkheden op. Een aantal voorbeelden:

 • Internetten
  Via glasvezel is het uitwisselen van grote of zware bestanden geen enkel probleem. Om een voorbeeld te geven: het downloaden van een complete DVD is via glasvezel - afhankelijk van de gekozen bandbreedte - een kwestie van enkele minuten tot zelfs seconden.
 • Bellen over glas
  U kunt ook bellen over glas, zodat u hiervoor geen aparte telefoonlijnen meer nodig heeft. Daarbij kunt u gewoon gebruik blijven maken van uw huidige (ISDN-)telefooncentrale en toestellen. Ook uw bestaande telefoonnummer(s) verhuizen gewoon mee naar de glasvezelaansluiting. Naar verwachting is bellen over glas vanaf voorjaar 2008 leverbaar.
 • Pinnen
  Pinnen over Zakelijk Glas biedt u de mogelijkheid om uw pinverkeer op basis van IP af te handelen. U kunt de pinpads aansluiten op het netwerk in de winkel (LAN), dat via een Ethernet-interface wordt aangesloten op het Zakelijk Glas-netwerk. Dit netwerk is extra beveiligd en afgeschermd om misbruik of verstoring van de pindienst te voorkomen.

 

Met Zakelijk Glas van KPN bent u nu al klaar voor de toekomst:

 • Meer snelheid en capaciteit tegen relatief lagere kosten dan koper en kabel
 • Landelijke dekking
 • Veilig en betrouwbaar
 • Eén infrastructuur voor al uw ICT-toepassingen (telefonie, internet en Pinnen)
 • Razendsnelle, storingsvrije beschikking over online applicaties (Exact, Exchange)
 • Mogelijkheid tot risicospreiding via back-ups van uw bedrijfsinformatie
 • Perfect geschikt voor videotoepassingen als camerabeveiliging en narrowcasting
 • Eenvoudig vestigingen koppeling via glasvezel of dsl, overal in Nederland